Image 01Izberi mene!

PRED NAKUPOM PSA

Ste prebrali že nešteto knjig in pregledali ogromno spletnih strani, pa se še vedno ne morete odločiti ali si lahko omislite psa in kakšnega psa sploh? Ne veste kam se obrniti po verodostojne informacije glede nakupa oz. posvojitve? kako pripraviti družino, dom in okolico na prihod novega člana? Odgovore na ta in druga vprašanja vam lahko sedaj poiščete skupaj z nami. Skupaj se pogovorimo o željah posameznih članov družine, o njihovih predstavah glede psa in vas skupaj pripravimo na prihod novega člana, pregledamo dom in potencialne nevarnosti za psa, svetujemo glede opreme, svetujemo primernega psa glede na pasmo, značaj, fizične lastnosti in drugo. Pomagamo vam izbrati vzreditelja in leglo oz. se z vami odpravimo v zavetišče ter vam svetujemo glede prvih skupnih dni.

Na vrh
Image 02Najboljši par

ODNOS DOJENČEK/MALČEK/OTROK – PES

Se pripravljate na prihod dojenčka in vas skrbi kako se bo odzval vaš kosmatinec in kako mu novo bitje v vašem življenju predstaviti? Kako urediti stanovanje, da bosta kosmatinec in dojenček prijetno sobivala tudi kasneje, ko bo dojenček že bolj gibljiv? Vas skrbi kako uskladiti vse obveznosti? Z nekaj dobre organizacije, našimi nasveti in dobre volje se vse da speljati brez večjih pretresov za vas, psa in novega člana.
Morda pa se odločate za psa, doma pa vam dneve krajša vaš nadobudni otrok oz. otroci. Glede na starost in razumevanje vašega malčka oz. otroka, glede na vaše predstave in želje, vam na poti do prijetnega skupnega življenja pomagamo mi. Normalno je, da si otrok želi psa. Otrok in pes lahko najboljša ali najslabša kombinacija. Na nas starših pa je, da poskrbimo za to, da se uresniči prvo. Zavedati se moramo, da bo pes v veliki meri naša odgovornost, seveda pa lahko otroka z določenimi aktivnostmi in zadolžitvami lepo vpeljemo v življenje s psom. Tako bo pes družini v veselje in ponos, otrok se bo s psom naučil odgovornosti in skrbi za živo bitje, primernega stika z živaljo, naučil se bo dobro opazovati, preko učenja raznih veščin pa bo pridobival samozavest. Pes pa bo v okolju, v katerem mu bomo nudili dovolj gibanja, možnosti za socializacijo, prava mera discipline (vzgoja s potrjevanjem in nagrajevanjem) in seveda tudi nežnosti, lepo odraščal in se razvijal ter svojim družinskim članom vračal več kot si sploh lahko predstavljajo. Vse lahko počnete skupaj. Glede na starost oz. sposobnost razumevanja vašega malčka oz. otroka in seveda psa, pa smo mi tisti, ki vam na poti do prijetnega skupnega življenja.

Na vrh